Gratis verzending België vanaf €50

Gratis verzending Nederland vanaf €75

Tropische planten per Regio

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun terrarium of paludarium biotoop gericht in te richten. Dit houdt in dat u uw vivarium inricht met de planten en diersoorten uit eenzelfde regio. Over welke gebieden deze regio zich uitstrekt, kan u geheel zelf bepalen. Door extra aandacht te besteden aan de biotoop van uw dieren, komt u vast meer te weten over de natuurlijke leefomgeving, het klimaat en de gewoontes van de uw dier. Kennis hiervan kan een belangrijke invloed hebben op het welzijn van uw dieren en kan ook het kweken van dieren bevorderen.

Hoewel onze planten in Europa worden gekweekt, zijn ze oorspronkelijk afkomstig van diverse landen in de wereld. Op deze pagina vind u gemakkelijk die plantensoorten die passen bij het biotoop van uw dier.  We plaatste bij elke plant diverse tags. Met  één klik kan u alzo het land of de regio van afkomst te bekijken.

Bezoek ook zeker eens inaturalist, een online platform gericht op het in kaart brengen van biodiversiteit. Via dit platform kan u kijken welke dieren of planten inheem zijn in een bepaalde regio. De vele mooie foto’s geven een idee van de natuurlijke leefomgeving van uw dieren. Via de website van The field museum in Chicago vindt u diverse gidsen over verscheidene streken en regio’s over de gehele wereld.

Onze planten per biotoop.