Gratis verzending België vanaf €50

Gratis verzending Nederland vanaf €75

Creëer een natuurlijke leefomgeving voor uw dieren.

Ongetwijfeld moet u niet meer overtuigd worden van de waarde, de charme en het plezier van een vivarium. Of u nu houdt van  kleurige kikkers, guitige gekko’s, komische kameleon’s of vermakelijke vissen, een vivarium brengt leven, rust en een beetje natuur in huis.

De zinvolheid van een natuurlijke leefomgeving.

Hoewel vele soorten gifkikkers en reptielen op de (bos)bodem leven tussen bladafval, boomstronken en stenen, zijn (tropsische planten) een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Zo ook in uw vivarium (terrarium, paludarium of aquarium). Tropische planten beïnvloeden bijvoorbeeld in een belangrijke mate de luchtvochtigheid in het vivarium en ze worden door kikkers en reptielen gebruikt als afzetplaats en/of schuilplaats. Bovendien geven planten net dat extraatje en wordt uw vivarium zodoende een echt pronkstuk.

Vind bij Palustris de mooiste tropische planten voor uw vivarium.

Toch is het niet altijd gemakkelijk om tropische planten te vinden die geschikt zijn voor een vivarium. Zo moeten de planten in een vivarium goed bestand zijn tegen warmte en vochtigheid. Sommige planten hebben veel of juist weinig licht nodig en nog andere tropische planten zijn gewoonweg te groot. Palustris biedt dan ook een ruim assortiment aan (tropische) planten geschikt voor uw vivarium en de huiskamer. Klik hier en kijk gerust eens rond.

Kies voor planten passend bij het biotoop van uw dier.

Meer en meer mensen kiezen er trouwens voor om hun terrarium of paludarium  biotoop gericht in te richten. Dit houdt in dat u uw vivarium inricht met de planten en diersoorten uit eenzelfde regio. Over welke gebieden deze regio zich uitstrekt, kan u geheel zelf bepalen. Door extra aandacht te besteden aan de biotoop van uw dieren, komt u vast meer te weten over de natuurlijke leefomgeving, het klimaat en de gewoontes van de uw dier. Kennis hiervan kan een belangrijke invloed hebben op het welzijn van uw dieren en kan ook het kweken van dieren bevorderen.

Hoewel onze planten in Europa worden gekweekt, zijn ze oorspronkelijk afkomstig van diverse landen in de wereld. Klik hier en kies planten die passend zijn bij het biotoop van uw dier.

Bezoek ook zeker eens inaturalist, een online platform gericht op het in kaart brengen van biodiversiteit. Via dit platform kan u kijken welke dieren of planten inheem zijn in een bepaalde regio. De vele mooie foto’s geven een idee van de natuurlijke leefomgeving van uw dieren. Via de website van The field museum in Chicago vindt u diverse gidsen over verscheidene streken en regio’s over de gehele wereld.

Klik hier en neem gerust een kijkje op onze webshop.